Pages

zondag, juli 21

AMERIKA | Hoe overleef ik een vlucht van 12 uur?bron: google
Deze zomer maak ik echt de reis van mijn leven!
Ik ga namelijk een roadtrip van drie weken maken langs de West Coast van Amerika samen met mijn ouders, broer, tante, nonkel en drie superlieve nichtjes. Zo'n reis vraagt wel veel voorbereiding, iets waar ik mij vooral mee bezighoudt samen met mijn mama en tante. En natuurlijk deel ik dat ook graag op mijn blog!

Het artikel dat ik nu ga schrijven is natuurlijk wel iets algemener, want ik denk niet dat ik de enige ben die deze zomer een aantal uurtjes in een vliegtuig ga doorbrengen!
Vorig jaar had ik het geluk om samen met 3 vriendinnen op een soort van kamp naar New York te gaan. Die vlucht duurde 6/7 uur en dat was tot nu toe mijn langste vlucht ooit (en ook mijn eerste keer in Amerika!). Met vriendinnen verveel je je niet snel: een beetje praten, een filmpje checken en die uurtjes vliegen (letterlijk en figuurlijk hihi) voorbij. 12 uur is toch net een tikkeltje langer en dat vraagt om wat tips & tricks!

Jawel jawel, we doen dat hier zoals Piet Huysentruyt!
Als je van plan bent om tijdens de vlucht een beetje te slapen, is het superhandig om zo'n slaapmaskertje in uw bezit te hebben die uw oogjes beschermt van al het licht. Ik heb er eentje van de Claires, maar ik heb ook eens een tofke in de Urban Outfitters gezien. Er stond 'fuck off' ofzo op haha. Als je dus een slaapmaskertje koopt, doe het dan goed :)! Oordopjes kunnen ook handig zijn.
Spreekt voor zich, maar kies voor comfortabele kleren én ondergoed. Als je vlucht langer dan 12 uur duurt, is het misschien toch aangenaam om vers ondergoed mee te nemen.
vliegtuig - leggings
Leggings en 'pyjamabroeken' zijn superhandig!

Verder zijn boeken, tandpasta, tandenborstel ... handig om bij te hebben. Pas wel op dat je de limiet van 10 flesjes van 100 ml niet overschrijdt!

Wil je dat de tijd snel voorbij gaat? Domme vraag, dat wil iedereen natuurlijk! Maar de beste manier vind ik persoonlijk is door te slapen. Films kijken is ook een hele goede optie en ik raad jullie aan om een paar weken voor je vertrekt niet meer naar de bioscoop te gaan want de nieuwste films kun je toch 'gratis' in het vliegtuig zien! Om een eventuele jetlag te voorkomen kun je het best op voorhand al je uurwerk verzetten op de tijd van je bestemming. Ik weet bijvoorbeeld ook dat als ik wil slapen, ik dat de eerste vlucht moet doen - we maken een tussenstop - en ik de tweede vlucht wakker moet blijven, omdat we 's avonds aankomen en anders zou ik echt niet nog eens kunnen slapen. 
Je meteen aanpassen aan de lokale tijd is nu echt cruciaal om de jetlag tegen te gaan. Probeer daarom op het juiste tijdstip te eten en te gaan slapen, maar waarschijnlijk zal je toch heel erg vroeg wakker zijn. Zie het dan als een voordeel en trek er vroeg op uit om je bestemming te verkennen!

Heb jij nog handige tips?

Geniet van je reis!

Marie
xxx 

3 opmerkingen:

  1. Mijn tip is lekker veel films kijken ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. MARIE!!!!!!!!!
    Zo tof gedaan, mega jaloers op u blog/writing-skills! Echt!!!
    Emster

    BeantwoordenVerwijderen