Pages

vrijdag, september 4

Een dagje Parijs

 Op 16 juli ging ik samen met een van mijn beste vriendinnen, Birgit, een dagje naar Parijs. Door een actie met de Thalys konden we voor slechts 35 euro heen en terug naar de stad van de liefde. In het terugkeren zaten we zelfs in eerste klasse! We vertrokken in Rijsel om 5u50 's ochtends vroeg met als gevolg dat we al om 7u in Parijs aankwamen. In de trein hebben we natuurlijk geslapen.

Eenmaal aangekomen, besloten we onze dag te beginnen met een bezoekje aan Montmartre en de Sacré Coeur. Aangezien het zo vroeg was, waren er amper toeristen met uitzondering van een paar Chinezen (natuurlijk). De zon kwam op en we zagen Parijs ontwaken. Prachtig!
Onze volgende stop was Centre Pompidou. Helaas was het nog niet open, maar rondom waren er ook een aantal leuke dingen te zien.
Daarna gingen we eens gaan kijken naar de opera. Een supermooi gebouw! Aangezien je moest betalen, zijn we niet binnengegaan. We waren er ook maar 1 dagje.
 Dichtbij de opera vind je Galleries Lafayette, een mooi en groot luxe shoppingcenter. Buiten was het zo'n 36 graden, dus de airco's deden ons meer dan deugd.
 Helemaal vanboven is er een dakterras. Je hoeft er niets te drinken, dus ga zeker en vast eens genieten van het prachtige uitzicht. 
Vervolgens kochten we wat fruit en genoten we van het weer in Jardin des Tuileries.
Om onze dag te eindigen brachten we nog een bezoekje aan het Louvre, maar dan alleen de omgeving en niet het museum zelf. Volgens mij moet je daar alleen al een hele dag voor uittrekken!
En toen was het tijd om de trein naar huis te nemen. Moe maar voldaan ploften we neer in onze eerste klasse zetels (hihi) en keerden we terug naar België.

Een bedankje voor Eva is hier zeker op zijn plaats! Eva is een beetje heel erg verliefd op Parijs en kent de stad ondertussen bijna zo goed als een Parisienne geloof ik. Ze maakte voor ons een documentje met haar favoriete dingen om te doen met de metro erbij enal!
Zouden jullie graag een artikeltje zien van Eva met haar tips voor Parijs? 

A bientôt, Paris!

Bisous,
Marie


5 opmerkingen:

 1. Ziet er zalig uit! Ik ben nog nooit in Parijs geweest, zou er beter eens werk van maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ohh wat leuk!! En wat ideaal dat jullie voor maar 35 euro heen en weer konden!! Goede aanbieding :D Ik hou zelf ook enorm veel van Parijs, vind het een heerlijke stad. Meer tips zijn altijd op zijn plaats, dus ik zou zo'n artikel met de tips van Eva heel leuk vinden!

  ♥♥♥ Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooie foto's zeg! Echt héél leuk. Ik wil echt Parijs eens ontdekken. En zo'n artikel zou dus zeker en vast van pas komen!

  Xx Naomi in Wonderland

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Parijs is een van de steden waar ik het meeste ben geweest. Ik heb er ook echt mijn vaste route, haha. Lafayette is een favoriet tijdens de zonsondergang. ZO MOOI! xo

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Marie geniet van deze prachtige reis. Nonkel piet en tante griet

  BeantwoordenVerwijderen