Pages

zondag, november 1

China-semester // Mijn kamer in China

Naast "hoe is het daar?" is de vraag of ik mijn kamer eens wil laten zien op Skype ook al heel veel voorgekomen. Ik durfde hem eerlijkgezegd niet altijd te tonen want als ik in België een sloddervos ben, dan is dat in China niet anders. Alhoewel ik wel echt mijn best doe! Het feit dat ik mijn kamer om de dag moet ontstoffen helpt ook wel.
Dat is echt een heel groot minpunt aan in China leven: stof. Stof in de lucht (smog) en dus ook stof in mijn kamer en op mijn kleren. Als ik mijn kamer veeg, kan ik binnen de 2 dagen alweer stofwolken van de grond plukken. Momenteel hou ik het afstoffen nog redelijk vol, ik doe mijn best.

Oke, maar dan het doel van deze blogpost: mijn kamer.
Ik zit op het 5e verdiep, wat wil zeggen dat ik kan genieten van een leuk uitzicht over de wolkenkrabbers van Shenyang en 's avonds van prachtige zonsondergangen. Ik heb echt iets met zonsondergangen, ik kan daar zo van genieten!
Dit zie je als je mijn kamer binnenkomt. Links de deur naar mijn badkamertje, dan mijn kleerkast en bureau. Aan de rechterkant mijn bed en nog een kast met een tv. Ik vond het nog redelijk zot dat er een tv in de kamer stond toen ik hier aankwam. Ik heb er wel nog maar 1 keer naar gekeken denk ik ... Michel heeft een HDMI-kabel gekocht en die heb ik ook al eens geleend om naar een film te kijken, superleuk!
Dit zie je als je bij mijn raam staat.
 Mijn bedje! Ik heb nog geluk met mijn matras: hij is hard, maar het kon harder. Ik heb hier wel ontdekt dat harde matrassen nog goed zijn voor mijn rug, ik heb nog niet zoveel last gehad.
Bij mij bed heb ik een aantal foto's opgehangen die mijn ouders opgestuurd hebben, superleuk! Ik ben nog steeds het meest blij met mijn 2 posters die ik van Matthias heb gekregen, mijn kamer voelde direct al meer als mijn eigen plekje.
Het beddengoed hielp daar ook wel mee, dat heb ik in de Ikea gekocht want ik voelde mij toch niet zoooo goed bij het beddengoed dat hier al aanwezig was. De kamers waren namelijk niet zo heel erg proper, ahum.
Mijn kleerkast en bureau! De bureau heb ik een beetje versierd met washitape die ik zomaar gekregen heb van Aline, superlief :)
De badkamer, die telkens als ik douch helemaal nat is.

Voila, dit is mijn kamertje waar ik nu al 1,5 maand in woon!
Ik zit er graag, maar ik ga toch blij zijn om weer in mijn proper, stofloos kot te zitten in Gent.

Liefs,
Marie

PS: het internet deed weer stom, dus daarom is de kwaliteit van de foto's zo verschrikkelijk ...


5 opmerkingen:

 1. Wat een mooie kamer heb je! Je bureau is ook echt heel erg mooi. Wel stom dat je zo vaak moet afstoffen, daar had ik nooit aan gedacht! Wanneer kom je eigenlijk terug naar Gent? :) Liefs!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op zich wel leuk da je uw eigen stekje hebt met eigen badkamer (ondanks dat er geen douchegordijn hangt :p). Kvond het ook direct meer mijn plaats toen ik mijn eigen gerief er in zette en foto's ophing!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eva Jeweetwelwie9/11/15 4:28 p.m.

  Wat leuk dat je in China verblijft! Je kamertje ziet er heel cosy uit! Oh, die posters zijn zó leuk, hahah! Wat jammer van het afstoffen enzo, ik zou er veel te lui voor zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Danku Silke! Moest je de muren zien zou je wel iets minder enthousiast reageren denk ik, die staan vol zwarte strepen en vlekken haha.
  Ik vlieg terug naar België op 26 januari, na de lesvrije week ben ik weer in Gent te vinden :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beauty Beestjes30/11/15 11:27 a.m.

  Wow meid, you are living the dream! Stoer van je, zo naar China gaan! Je kamer ziet er wel gezellig uit hoor ^^

  BeantwoordenVerwijderen