Pages

woensdag, november 11

China-semester // Uitstapje naar Dandong + VLOG!

Zaterdag maakten we een uitstap waar ik al heel lang naar uitkeek en waarvan ik op voorhand wist dat het me zeker en vast zou intrigeren. We gingen namelijk naar Dandong, een dorpje aan de grens met één van de meest gesloten landen ter wereld: Noord-Korea.

De Yalu-rivier vormt de grens tussen Dandong en het Noord-Koreaanse Sinuiju. De twee steden worden met elkaar verbonden via de nieuwe 'China-Noord-Korea Vriendschapsbrug' die er kwam nadat de eerste brug, 'Broken Bridge', door Amerikaanse vliegtuigen gebombardeerd werd tijdens de Koreaanse Oorlog. Bij die bombardementen werd ook de nieuwe vriendschapsbrug beschadigd, maar in tegenstelling tot de oude, werd deze wel heropgebouwd. De Koreanen zouden de eerste brug 'gebroken' laten zodat de Amerikanen de bombardementen niet zouden kunnen ontkennen. De brug kreeg de naam 'Broken Bridge' omdat ze er langs Chinese zijde nog deels staat. Dit is ook de brug waar je als bezoeker op kan, de vriendschapsbrug is voor voetgangers niet toegankelijk.
The Broken Bridge met op de achterkant het reuzenrad in Noord-Korea.
Jammergenoeg hadden we echt pech met het weer waardoor onze plannen een beetje in het water vielen, letterlijk. We bezochten alleen de brug, maar door het slechte weer gaf dat een nog vreemdere sfeer aan het beeld van Noord-Korea. Ik vond het echt speciaal om zo dicht te zijn bij één van de meest gesloten landen ter wereld, waarvan er maar weinig weten wat er nu eigenlijk echt aan de hand is. Aan de overkant van de rivier zagen we een reuzenrad en een achtbaan, maar die hebben blijkbaar nog nooit gewerkt. Zo zouden er ook geen mensen aan de grens mogen wonen. Noord-Korea, je blijft een mysterie!
De China-Noord-Korea Vriendschapsbrug die bij ons bezoek aan Dandong opvallend leeg bleef.
Ik besloot om deze dag eens te filmen of vloggen zoals ze dat in de wereld van het internet ook wel noemen. Ik vond het wel leuk om te doen, dus misschien gaan er nog filmpjes volgen! Let wel niet teveel op mijn beginnersfouten zoals de camera veel te veel bewegen, het filmpje niet afsluiten, nogal West-Vlaams praten ... Ahja en mijn humor is nogal droog haha. Veel kijkplezier en geef gerust opbouwende kritiek!

Op de planning: morgenmiddag vertrekken we naar Peking want vrijdag mogen we een receptie bijwonen op de Belgische ambassade, leuk hé?

Liefs,
Marie

2 opmerkingen:

  1. Zalig filmpje, Marie!! Klig er echt vort mee! Gestoord dat je gewoon geen leven kan zien, Noord-Korea staat zeker ook op mijn bucket list ...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 't regende waarschijnlijk :-)
    wel leuk zo'n filmpje, laat er maar nog komen!
    wel speciaal Noord-Korea, zo dicht en toch veraf.

    BeantwoordenVerwijderen